Banken ställer upp på Algarve Cup

Algarve Cup är den årliga turneringen för landslag inom damfotbollen, som spelas i Portugal i början av året. Den här gången med extra intresse, som avstamp och en viktig del i förberedelserna för VM i Frankrike till sommaren.

 I år ställde tolv landslag upp i Algarve Cup, bland dem Sverige. Den här gången räckte det till en fjärdeplats för svenskorna. Norge vann, med Polen på andra plats och Kanada blev trea.

Det blev straffavgörande mellan Sverige och Kanada i placeringsmatchen om tredje pris.

Sedan ett par år tillbaka har Swedbank följt med landslaget till Algarve Cup.

-Det här är verkligen kul och jag tror det är väldigt viktigt att vi är flera tjejer från banken som möter spelarna, säger Anita Enström, till vardags premiumrådgivare på Swedbank i Örnsköldsvik. Man blir lite som en stor familj tillsammans där nere, och det känns som att spelarna tycker det är viktigt att vi besöker dem.

Späckat schema

Under landslagssamlingen hade banken ett späckat schema med laget. 

-En av aktiviteterna var att vi fick tillfälle att presentera konceptet ”Idrottare & Artister”, och inte minst att prata pension, berättar Anita. Här finns mycket att tänka på, inte minst för många av spelarna som spelar utomlands. 

Men det blev även mer lättsamma inslag.

-Liksom förra året körde vi en frågesport med landslagstjejerna, och det märks verkligen vilka tävlingsmänniskor de är, säger Anita. 

I år kändes det också tydligt att det var VM på gång. 

-Det var mycket mer media på plats, och allt var mer påpassat, det var inte lika enkelt att spontant kunna prata med spelarna, säger Anita. 

Personliga samtal

Det kanske mest uppskattade inslaget som Swedbank står för är de personliga möten som spelarna bjuds in till. 

-Vi genomförde nog personliga samtal med cirka 10 av spelarna, säger Anita. Det kan handla om allt möjligt som rör pengar, bank och livet i stort. Men mycket fokus blir på placeringar och pensioner. För många blir det lite av en aha-upplevelse eller påminnare om vad som är viktigt att tänka på. 

Responsen är väldigt positiv. 

-Tjejerna kommer spontant och säger att det här var verkligen värdefullt, och även landslagschefen Marika Domanski Lyfors tackade särskilt!

Anita hoppas att traditionen kommer att fortsätta.

-Vi ser ju hur uppskattat det är, och det sker ju alltid förändringar i laget, nya spelare kommer till och några slutar. Så budskapet behöver ju hela tiden förnyas. Dessutom tycker jag det är ett bra sätt att visa upp bankens varumärke utåt, vi syns och får prata i positiva sammanhang.

Algarve Cup 2019 spelades den 27 februari – 6 mars. Turneringen spelas på flera orter i Algarveområdet i södra Portugal.