Idrottare och Artister
Puffbild Under året som gått har Bianca Salming satt personliga rekord i både mångkamp och höjd.

Hallå där Bianca Salming…

…mångkampare i friidrott, hur är läget?
"Nu är det idrotten som gäller till 100 procent."
Puffbild Henric Sturehed har ett intensivt år bakom sig med en femteplats på Open de España som bästa placering.

Med spel som håller för att vinna

Golfaren Henric Sturehed gör sin första säsong på Europatouren som medlem av svenska PGA. Det har varit – är – minst sagt ett intensivt år. När Idrottare & Artister får en pratstund i början av september håller han på att packa för att åka till Amsterdam för ännu en tävling.
"När man får vara med och jobba med de bästa gör det att man höjer sig och växer själv som spelare"

"En god fotbollskraft"

Vilken fotbollssommar vi upplevt! Ett fantastiskt VM där det svenska herrlandslaget verkligen visade framfötterna. Jannes gäng tog sig hela vägen till en kvartsfinal i kanske världens största idrott. Otroligt bra av lilla Sverige, och nästan i klass med bronset 1994. Hur kan man dra nytta av medvinden? Föreningen ViLirare For Friends vet!
"Tanken med stipendiet är att bidra till att utveckla den goda kraften inom sporten"
Puffbild ViLirare For Friends Bosse Petersson

Starta eget, köpa eller bli delägare?

För den som är sugen på att testa livet som företagare finns det flera vägar. Den vanligaste är kanske att starta företag själv. Men det finns andra sätt. Ett är att gå in som delägare, eller helt enkelt köpa ett företag som redan är igång.
"Det första man ska tänka på om man funderar på att engagera sig i ett företag är vad man själv är intresserad av eller är bra på."
Puffbild Spendera pengar på företagande?
Puffbild

Ny fond med tre fokus

Swedbank Robur lanserar en ny global aktiefond som får namnet Fokus. Fonden har tre olika investeringsteman: onoterade bolag, avknoppade bolag och ägarledda bolag. Teckningsperioden pågår den 3-28 september.
Fonden investerar globalt, men med huvudsaklig inriktning på Norden

Makrillar och förvaltare

Idrottare & Artister lånar en rolig artikel från Swedbanks placeringssajt Aktiellt, där Erik Sprinchorn, portföljförvaltare på Swedbank Robur, på ett mycket underhållande sätt resonerar kring buddism, och att hålla på fotbollslaget Gais och hur detta i båda fallen handlar om ett ständigt lidande…, eller var det fondförvaltning? Mycket nöje!
"Aldrig tvivlade någon romersk härförare på den slutgiltiga segern"
Puffbild Det finns likheter mellan GAIS-supportrar och förvaltare.
Bild: Wikipedia
License: CC BY 3.0
   
Puffbild
Swedbanks investeringsstrategi

Vinsterna talar fortsatt för aktier

Aktier fortsätter vara det mest attraktiva tillgångsslaget i Swedbanks investeringsstrategi för september. Det är framförallt den starka vinsttillväxten som talar för aktier. Räntor uppvisar större risker, och för krediter förväntas låg absolut avkastning.
USA är den marknad som ångar på allra starkast

Idrottare & Artister får ny form

Det här nyhetsbrevet, Idrottare & Artister, blir det sista i den här formen. Istället kommer det redaktionella materialet – nyheter, artiklar, intervjuer med idrotts- och artistprofiler, rekommendationer av produkter m m – som särskilt vänder sig till dig som är idrottare eller artist att framöver publiceras i Swedbanks nyhetsbrev för Private Banking- och Premiumkunder.
Vi hoppas att du ska uppleva förändringen som positiv.

Pssst...

Vad vill du läsa mer om? Vad borde vi ta upp för ämnen? Andra synpunkter eller idéer? Tveka inte...
Tipsa oss!
Klicka här om du vill:
Tycka till eller tipsa redaktionen
Gå till Swedbanks hemsida för professionella idrottare och artister
Nyhetsbrevet vänder sig till professionella idrottare och artister.
Ansvariga utgivare: Håkan Bergqvist och Thomas Bengtsson.
Produktion och teknik: Brightly. Denna webbplats använder cookies.